Yrkesintroduktion med specialpedagogisk profil

Yrkesintroduktion med specialpedagogisk profil vänder sig till elever som är intresserade av restaurangarbete och som vill ha en utbildning som inte är fullt så teoretisk som det nationella restaurang- och livsmedelsprogrammet, och som behöver en individanpassad utbildning. Utbildningen är 3-årig och under 3:e året har eleverna 15 veckor praktik (APL). Poängplaner för utbildningen finns som pdf till höger för respektive startår.

För varje elev utformas en individuell studieplan med kurser från grundskolan samt gymnasiegemensamma ämnen och karaktärsämnen från Restaurang- och Livsmedelsprogrammet.

Yrkesintroduktionen förbereder dig för ett arbete inom restaurang eller storhushåll. Du får börja med att lära dig grundläggande kunskaper i matlagning och servering för att sedan kunna fördjupa dina kunskaper som kock eller servitör under utbildningen!

Har du frågor om denna utbildning eller om vår skola så är du välkommen att kontakta:
Emma Neander (SYV) 076-129 26 85
Karin Axell (Utbildningsledare) 076-825 09 30
Maria Eliasson (rektor) 076-124 02 95

Öppet hus

Prova på-dagar

Ladda ner poängplan för Yrkesintroduktion med specialpedagogisk profil - start 2019

Dela: