Till innehåll på sidan

Världens jobb!

Vad är världens jobb?

Världens jobb är vad gymnasieprogrammen Hotell & Turism och Restaurang & Livsmedel leder till. De ger en yrkesexamen och ett jobb direkt efter skolan i en bransch som anställer 50 000 personer årligen och där karriärmöjligheterna nästan är obegränsade. Från kock och bergsguide till hotellchef och eventplanerare. Och skulle man vilja starta något eget eller arbeta utomlands så erbjuder få branscher samma möjlighet som hotell och restaurang-branschen. Det här är vad vi menar med världens jobb. Det är egentligen inte ett jobb. Det är tusen jobb. Och en värld av möjligheter.

Högskoleförberedande program

Ingen annan utbildning lyckas lika bra med att träna upp självständigheten, samtidigt som förmågan att jobba i grupp utvecklas i samma takt. Två saker som kommer vara viktiga resten av livet oavsett vilken väg man väljer senare. För tvärtemot vad många tror så kan de här programmen vara högskoleförberedande. Så skulle man under eller efter utbildningen känna att det lockar att plugga vidare så är det fullt möjligt. Hotell & Turism och Restaurang & Livsmedel stänger alltså inga vägar. De öppnar bara upp fler.

Läs, dela och inspirera

Vi har samlat all den här informationen på www.världensjobb.se, gå in där och läs mer om gymnasieutbildningarna som leder till att dina elever får jobb, chans till internationell karriär och möjlighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Här finns även chans att höra unga röster berätta om varför de tycker att det här är världens roligaste jobb. Och dela gärna med dig av informationen, i dina samtal och med hashtaggen #världensjobb. För vem vet, kanske är det någon elev som hittar svaret där?

 

Dela: