Till innehåll på sidan

Vår skola

Skolans utbildningar förbereder dig inom en snabbväxande bransch med många olika yrken och stort behov av fler anställda framöver. För våra elever är utbildningen hos oss starten på en spännande resa ut i arbetslivet. För de som verkligen satsar finns det inga gränser för hur långt de kommer att nå. Utbildningarna ger grundläggande yrkeskunskaper vilket innebär att du kan få jobb direkt efter gymnasiet. Du kan också fortsätta att studera inom yrkeshögskolan eller studera vidare på högskolan om du läser in grundläggande högskolebehörighet.

Skolan lägger stor vikt vid APL (arbetsplatsförlagt lärande, dvs praktik) och har ett nära samarbete med etablerade restauranger och hotell i Stockholm. Alla elever på skolan har utökad APL och du har också möjlighet att göra APL utomlands. Läs mer om APL utomlands.

Våra elever lagar maten till alla på skolan och även till våra restauranger. Vi har också en egen kombinerad butik, bageri och kafé som säljer färdiglagad mat och bageriprodukter. Det tar dig så nära verkligheten det bara går. Hotell och turismprogrammet har egna lokaler med receptionsdisk och datorer med de stora bokningsprogrammen för både rese- och hotellbranschen.

Det som gör oss verkligt unika är våra många, stora och mycket välutrustade kök. Här kommer du att lära dig allt från grunden, genom att testa och öva och testa igen. Skolan bjuder på högt i tak och erfarna lärare som hjälper alla elever framåt. Restaurangerna Kajutan, Bryggan och Flitiga Lisa erbjuder matlagning och servering hela vägen från lunch till exklusiva 5-rättersmenyer. Hos oss är det på riktigt!

Dela: