Studie- och yrkesvägledning

Antal: 22

 • Restaurang- och livsmedelsprogrammet kök och servering

  Film - Restaurang- och livsmedelsprogrammet kök och servering

  Restaurang- och livsmedelsprogrammet kök och servering på vår skola.

  Vi har två profiler, kök och servering samt kök och servering internationell. Mat är det mest universella vi har här i världen och yrkena i restaurang- och livsmedelsbranschen blir mer och mer spännande.

 • Hotell och Turism På Stockholms hotell och restaurangskola.

  Film - Hotell- och turismprogrammet

  Hotell- och turismprogrammet på vår skola.

  Varmt välkommen till Hotell och Turism. Har du passion för att hjälpa människor? Är du serviceinriktad och social? Vill du jobba i en fartfylld och internationell miljö?

 • Introduktionsprogrammen på SHR

  Film - Introduktionsprogram

  Introduktionsprogrammen på vår skola.

  Introduktionsprogrammen ska ge obehöriga elever möjlighet att komma in på ett nationellt program, eller leda till att de kan få ett arbete. Alla elever följer en individuell studieplan.som visar vad utbildningen ska innehålla.

 • Öppet Hus

  Välkommen på Öppet hus och se vår verksamhet!

  Tor 23 april 2020 kl 17-19 är inställt pga Corona!

 • Restaurang- och livsmedelsprogrammet

  Mat är det mest universella vi har här i världen och yrkena i restaurang- och livsmedelsbranschen blir mer och mer spännande. Vill du ha en utbildning som kan ta dig till resten av världen så erbjuder dig Restaurang- och livsmedelsprogrammet den bästa grund du kan få. Vi har flera egna restauranger och ett nära samarbete med branschen.

  Du kan redan under din utbildningstid hos oss söka APL utomlands och få erfarenhet av att arbeta i ett annat land.

 • Världens jobb!

  Världens jobb är vad gymnasieprogrammen Hotell & Turism och Restaurang & Livsmedel leder till. De ger en yrkesexamen och ett jobb direkt efter skolan i en bransch som anställer 50 000 personer årligen och där karriärmöjligheterna nästan är obegränsade. Från kock och bergsguide till hotellchef och eventplanerare. Och skulle man vilja starta något eget eller arbeta utomlands så erbjuder få branscher samma möjlighet som hotell och restaurang-branschen. Det här är vad vi menar med världens jobb. Det är egentligen inte ett jobb. Det är tusen jobb. Och en värld av möjligheter. Branschorganisationen Visita har samlat all den här informationen på www.världensjobb.se.

 • Vi ger högskolebehörighet!

  Om du går nationellt program på vår skola har du alltid möjlighet att läsa kurserna Engelska 6, Svenska 2 och Svenska 3 som krävs för grundläggande högskolebehörighet.

 • Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Bageri och konditori

  Bageri och konditoriprogrammet har delvis nybyggda bagerier och ett fantastiskt chokladrum på Stockholms hotell och restaurangskola.

  Redan från år 1 får du börja lära dig producera, kakor, bröd, tårtor och andra bakverk yrkesmässigt. Vi bakar allt från grunden, tänker hantverksmässigt och miljömässigt och använder oss av mycket EKO-produkter. Vår skola är KRAV-certifierad.

 • Hotell- och turismprogrammet - Ekonomi och management samt Internationell service

  Har du passion för att hjälpa människor? Är du serviceinriktad och social? Vill du jobba i en fartfylld och internationell miljö? Vill du få möjlighet att göra snabb karriär och kanske arbeta i hela världen? Då kan Hotell- och turismprogrammet vara något för dig.

  Hotell- och turismbranschen är världens snabbaste växande bransch med många olika yrken och har ett stort behov av fler anställda framöver enligt branschorgani

 • Apl-handledarutbildning

  Skolverket erbjuder en webbaserad handledarutbildning för handledare som tar emot elever i APL.

 • Prova på-dagar för Yrkesintroduktion och Yrkesintroduktion SPP

  Välkomna till prova på-dagar för Yrkesintroduktion!

  Se vår verksamhet! Prova på-eleverna kommer att vistas i köken tillsammans med en klass och våra köks- och serveringslärare. Är man intresserad av att vara med på andra lektioner, så går det att ordna.

 • Vuxenutbildningar

  Nu finns nya utbildningar att söka för hösten 2020! Vi erbjuder: Komvux kock, komvux bagare eller SFI-KOMBO. Vi genomför även uppdragsutbildningar från arbetsmarknadsförvaltningen.

  Vi har utbildningar med stora möjligheter till jobb! Det finns ett stort behov av arbetskraft inom hotell-, restaurang och livsmedelsbranschen.

  Kategorier:
 • Gymnasiesärskola

  Gymnasiesärskolan syftar till att förbereda och utveckla kunskaper hos elever med en diagnos lindrig utvecklingsstörning, inför ett meningsfullt vuxenliv med arbete, boende och fritid.

  Hotell- och Restaurangprogrammet är ett fyraårigt nationellt program. Det innebär att du under fyra års studier förbereds för att ta ett jobb på den öppna arbetsmarknaden. Det ingår minst 22 veckors arbetsplatsförlagd lärande (APL).

 • Inriktning Kök och servering

  Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, inriktning Kök och servering

  Denna inriktning ger dig en gedigen restaurangutbildning. Kurser som ingår är t.ex. Matlagning 1-4, Servering 1 och Ansvarsfull alkoholservering.