Till innehåll på sidan

Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Bageri och konditori

Bageri och konditoriprogrammet har delvis nybyggda bagerier och ett fantastiskt chokladrum på Stockholms hotell och restaurangskola.

Redan från år 1 får du börja lära dig producera, kakor, bröd, tårtor och andra bakverk yrkesmässigt. Vi bakar allt från grunden, tänker hantverksmässigt och miljömässigt och använder oss av mycket EKO-produkter. Vår skola är KRAV-certifierad.

Under andra terminen i år ett gör du din första miljöpraktik på ett bageri och under år två och tre bygger vi på med alltmer praktik och avancerade bageritekniker, bakverk och konditorverk.

Du har också möjlighet att göra APL utomlands vilket ger dig ett internationellt perspektiv på ditt yrke, erfarenhet om arbetslivet i ett annat land och utvecklar din förmåga att kommunicera och samverka med människor i ett annat land. Du får också dina kunskaper och erfarenheter dokumenterade i internationellt användbara dokument. Det här läsåret har flera elever varit i Holland och Storbritannien och så här tyckte de:

”Måste bara säga att denna resa har varit en av de bästa upplevelser jag gjort. Jag fick lära mig nya tekniker, fick lära mig om deras bakverk som är rätt annorlunda än här i Sverige”.

”Jag har fått med mig erfarenhet, fick bättre självförtroende, var mer självständig, lärde mig nya tekniker, såg yrket på ett helt annat sätt och jag har skaffat mig nya vänner.”

Öppet hus

Intresseanmälan

Ladda ner poängplan för restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning bageri och konditori - 2021

Dela: