Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Mat är det mest universella vi har här i världen och yrkena i restaurang- och livsmedelsbranschen blir mer och mer spännande. Vill du ha en utbildning som kan ta dig till resten av världen så erbjuder dig Restaurang- och livsmedelsprogrammet den bästa grund du kan få. Vi har flera egna restauranger och ett nära samarbete med branschen.

Du kan redan under din utbildningstid hos oss söka APL utomlands och få erfarenhet av att arbeta i ett annat land. De senaste åren har många av skolans elever genomfört 6-9 veckor APL i Spanien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Holland.

Skolan lägger stor vikt vid APL (arbetsplatsförlagt lärande = praktik) och alla elever på skolan har utökad APL. Under åk 3 går alla elever inom kök och servering över till lärlingsutbildning vilket innebär att minst halva tiden av utbildningen genomförs på en restaurang. Skolan har ett mycket bra rykte inom branschen och praktiken (APL) gör våra elever duktiga och eftertraktade efter examen. Skolan har ett stort kontaktnät och samarbetar med etablerade restauranger och många av dem har utbildade handledare med kunskap om utbildningsmål och pedagogik.

Våra elever deltar i nationella och internationella tävlingar och har under årens lopp fått flera fina utmärkelser. Praktiken får du i hos de bästa branschföretagen i Sverige.
Restaurang och livsmedelsprogrammet är ett av våra två program på skolan. Det är ett yrkesprogram och efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Utbildningen ger en Yrkesexamen. Du kan också välja att läsa vidare på Yrkeshögskola, olika restaurangutbildningar i Sverige och utomlands eller läsa in grundläggande högskolebehörighet för vidare studier på högskolan

Vi lagar all mat från grunden och använder så många ekologiska produkter som möjligt. Skolan är KRAV-certifierad.

Öppet hus

Prova på-dagar

Dela: