Skolan öppnar exklusivt chokladrum

När Bageri- och konditoriutbildningen flyttade från Enskede Gårds gymnasium till Stockholms hotell- & restaurangskola blev skolan landets största restaurangskola.

SISAB, som äger fastigheten, har verksamhetsanpassat de nya bageri- och konditori lokalerna vilket innebär att man byggt till två bagerier samt ett modernt chokladrum med tempererade marmorbänkar som krävs för avancerad chokladtillverkning.

Rektor Anna Örjebo berättar:

– Det är en dröm för oss att öppna rummet! Det här innebär att bageri och olika delar av restaurangprogrammet lättare kan samarbeta och vi kan använda lärarnas specialkompetens på båda inriktningarna av RL-programmet (Kök och servering resp Bageri och konditori). 

– Vi kan även skapa varianter för bageri och konditori där vi blandar in choklad och låter eleverna jobba med olika tillverkningstekniker. Vi vill att eleverna ska bli nyfikna på nya delar av matvärlden. Många av dem som söker bageriprogrammet är konstnärligt intresserade och med choklad går det att skapa sådant som tilltalar både ögat och munnen. Det är också ett sätt för oss att spetsa utbildningen och att sticka ut som skola, det ger oss en bredd och visar att vi är ledande inom det här. Vi är landets största restaurangskola och då ska det märkas att vi har många olika specialiteter. Läs mer på SISAB:s webbplats eller på tidningen Besöksliv.

Dela: