Till innehåll på sidan

Inriktning Kök och servering, internationell profil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Kök och servering, internationell profil

Mat är universellt och som kock har du hela världen som arbetsfält. Det här är inriktningen för dig som vill ta vara på denna möjlighet redan under din gymnasieutbildning! En del av undervisningen sker på engelska av professionella lärare som är native speakers. Din klass ingår i våra internationella samarbeten och du har möjlighet att göra APL utomlands. Det ger dig ett internationellt perspektiv på ditt yrke, erfarenhet om arbetslivet i ett annat land och utvecklar din förmåga att kommunicera och samverka med människor i ett annat land. Du får också dina kunskaper och erfarenheter dokumenterade i internationellt användbara dokument, vilket gör dig väl rustad för framtiden och arbete både i Sverige och utomlands.

Så här tycker elever som genomfört APL utomlands:

”Jag fick otroligt mycket, helt nya matlagningsmetoder, ett helt nytt språk för min del och nya egenskaper inom matlagning”.

”Känner mig mer självsäker och känner mig trygg att jag kan förstå och snabbt lära mig nya tekniker och jag känner mig säker på att om jag flyttar utomlands så kommer jag att klara mig helt utmärkt”.

”Jag har lärt mig så otroligt mycket under min resa, jag har lärt mig jobba i ett annat land och vara med ett annat folk. Jag har lärt mig ord på spanska och hur det är att vara i en grupp under sex veckor. Det har varit en resa att minnas och alla som varit med på min resa har fått mig att tänka annorlunda och påverkat mig som person och jag har utvecklats”.

Världen väntar!

Ladda ner poängplan för Kök och servering Internationell - start 2021

Dela: