Till innehåll på sidan

Inriktning Kök och servering

Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, inriktning Kök och servering

Denna inriktning ger dig en gedigen restaurangutbildning. Kurser som ingår är t.ex. Matlagning 1-4, Servering 1 och Ansvarsfull alkoholservering. Våra professionella lärare lär dig allt från grunderna till sina bästa specialknep och du gör praktik (APL) hos någon av våra välmeriterade samarbetspartners. Våra lokaler är specialbyggda för just restaurangutbildning. Vi har många stora och välutrustade kök där våra elever får öva praktiskt redan från år 1!

Utbildningen på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet utvecklar dina kunskaper och färdigheter i livsmedelsproduktion, matlagning och servering. Arbetet nära kunder ställer krav på goda kunskaper i kommunikation och service, liksom på din förmåga att samarbeta med andra och att arbeta självständigt.

Utbildningen leder till arbete (på en internationell arbetsmarknad) eller till fortsatta studier på yrkeshögskola. Du kan läsa in grundläggande behörighet till högskola. Då ska du läsa till en kurs i engelska och två kurser i svenska, vilket du kan göra som individuellt val i åk 2 och 3.

Ladda ner poängplan för Kök och servering - start 2021

Dela: