Hotell- och turismprogrammet

Du som gillar att möta nya människor. Du som ser din framtid inom en snabbväxande bransch med många olika yrken. Du som vill jobba i en starkt internationell miljö. Du som tycker att turism, resor, hotell, konferenser, event och mycket mera verkar vara framtiden för dig. Då har vi utbildningen för dig: Hotell- och turismprogrammet.

På Stockholms Hotell och restaurangskola är vi stolta över att kunna erbjuda båda inriktningarna på Hotell och turismprogrammet, inriktning Hotell och konferens, som vi har lång erfarenhet av och inriktning Turism och resor som är nyare.

Vår långa erfarenhet har gett oss många kontakter i näringslivet, hotell, konferensanläggningar, resebyråer, turistbyråer, reseproducenter, flygplatser och mycket mera. Vi gör många studiebesök för att lära på plats och få fördjupade kunskaper i kurserna. Vi tränar dig för yrken där du lika väl kan jobba lokalt här hemma som ha hela världen som arbetsplats. Hotell och turism, kan det bli mycket mer internationellt?

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram. Utbildningen ger grundläggande yrkeskunskaper. Det betyder att du kan få jobb direkt efter gymnasiet. Du kan också fortsätta att studera inom yrkeshögskolan eller studera vidare på högskolan om du läser in grundläggande högskolebehörighet.

Det första året på programmet är grundläggande och alla elever på programmet läser samma kurser. Till år två väljer du intriktning utifrån vad som intresserar dig mest, antingen inriktning Hotell och konferens eller inriktning Turism och resor.

Språk

Vi lever i ett internationellt samhälle och hotell och turism är en synnerligen internationell bransch. Därför är språkkunskaper viktiga liksom kunskaper om och förståelse för andra kulturer. På Stockholms Hotell- och restaurangskola har vi undervisning i spanska steg 1-5. Vill du läsa spanska kan du välja detta redan från år 1. Har du önskemål om andra språk så kontakta oss så försöker vi lösa detta i möjligaste mån.

Grundläggande högskolebehörighet

Även om programmet är yrkesförberedande kräver många jobb inom hotell och turism även högskolestudier. Därför ligger grundläggande högskolebehörighet inlagt med automatik i programmet. Skulle du ändå inte vilja ha det kan du välja andra yrkes- eller allmäna kurser i stället.

Dela:
Kategorier: