Till innehåll på sidan

APL Utomlands

Internationella möjligheter på Stockholms Hotell- och Restaurangskola läsåret 2016-2017
Såväl restaurang- och livsmedelsbranschen som hotell- och turism har en stark internationell prägel. Med en utbildning inom dessa områden kan du ha hela världen som arbetsfält. Vi vill ge dig möjligheten att arbeta utifrån ett internationellt perspektiv, att förbättra dina språkkunskaper och få en ökad kulturell förståelse. Detta innebär att du har möjlighet att skaffa dig nya och spännande erfarenheter i ett annat land.  Skolan har erhållit medel från Erasmus + mobilitet, (EU projekt) för att ytterligare utveckla och kvalitetssäkra APL utomlands.

APL utomlands
Du kan välja att söka APL utomlands under 5-12 veckor på ett hotell, bageri eller på en restaurang. Du lär dig nya arbetsmetoder, utvecklar dina språkkunskaper och du får dessutom en inblick i hur det är att arbeta och leva i ett annat land. APL utomlands genomförs normalt under ordinarie APL period.

Våra samarbetspartners
Spanien

Hotel Esplendido är ett familjeägt hotell vackert beläget vid havet i den lilla hamnstaden Puerto de Soller på Mallorca, ca en halvtimmes bilfärd från Palma. De erbjuder APL platser inom servering, bar, kök, reception och våningsservice. 

Hotell Portixol är ett litet exklusivt hotell, beläget precis vid havet, med gångavstånd in till centrala Palma. Hotellet har konferens, spa, bar, restaurang och kombinerar gammal tradition med modern stil på ett unikt sätt. De erbjuder APL platser inom kök, servering, bar, reception och våningsservice.

Escuela Internacional de Cocina är en privat skola som ligger i staden Valladolid i den kulinariska regionen Castilla y León i Spanien. Skolan erbjuder kurser i spansk matlagning, typisk för regionen, kurser i gastronomi, konditori,bageri och vinkunskap. Skolan har en lång erfarenhet av utbytesstudenter. De tar emot och ordnar APL platser på lämpliga företag i staden. 

Storbritannien
Konditor&Cook är ett mellanstort företag med tre bagerier som tillverkar bröd, bakverk, konditoriprodukter och lättare luncher till sina sex egna butiker i London. De har mycket hög kvalitet på sina produkter och är ett väletablerat namn inom branschen. 

Holland
ROC Horizon College är mottagande organisation som ordnar APL platser på lämpliga bageri/konditorier i närområdet.
 

Så här tycker andra elever som genomfört APL utomlands:

”Jag fick otroligt mycket, helt nya matlagningsmetoder, ett helt nytt språk för min del och nya egenskaper inom matlagning”

”Jag har lärt mig så otroligt mycket under min resa, jag har lärt mig jobba i ett annat land och vara med ett annat folk. Jag har lärt mig andra ord på spanska och hur det är att vara i en grupp under sex veckor. Det har varit en resa att minnas och alla som var med på min resa har fått mig att tänka annorlunda och påverkat mig som person och jag har utvecklats.”

”Känner mig mer självsäker och känner mig trygg att jag kan förstå och snabbt lära mig nya tekniker och jag känner mig säker på att om jag flyttar utomlands så kommer jag att klara mig helt utmärkt”

”Måste bara säga att denna resa har varit en av den bästa upplevelsen som jag gjort. Jag fick lära mig nya tekniker, fick lära mig om deras bakverk som är rätt annorlunda än här i Sverige.”

Dela:
Kategorier: