Tävlingar

Med så duktiga elever som går på vår skola är det självklart att vi ställer upp i ett flertal tävlingar.

Följande är exempel på tävlingar vi deltagit i:

Gymnasie-SM

- Gymnasie-SM är ett utmärkt sätt för våra framtida kockar, hotellchefer och hovmästare att pröva sina vingar, säger Eva Östling Ollén, VD på Sveriges Hotell- och restaurangföretagare som är huvudarrangör för tävlingen.

Bara sex lag från hela landet har gått vidare till final i varje gren och två av dem kommer från Stockholms Hotell och restaurangskola, ett lag i Servering och ett lag Kock. Finalen hålls 23-24 mars i Mjölby och vinnaren kommer att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen i Danmark 2013.

Årets kockelev

Tävlingsuppgiften är att skapa en vällagad restaurangrätt av säsongens råvaror där smakerna är i fokus. Juryordförande: Stefan Catenacci från Operakällaren/Nobisgruppen

Unga Ekokockar 2012

Temat är god sund modern mat, till så stor del som möjligt baserad på lokalt producerade, ekologiska råvaror - gärna med avstamp i Slow Food-tanken.

Årets Hottest chef

Här gäller det för de tävlande att skapa en maträtt med närproducerade råvaror med huvudråvaran lamm och olika Tabascosåser.

Dela:
Kategorier: