Inriktning Kök - lärling

Inriktning Kök - lärling innebär att du genomför RL-programmets kurser ute på ett företag istället för på skolan. Den här inriktningen är till för dig som känner dig helt säker på att det är kock du vill bli och snabbt vill ut i arbetslivet. Du behöver vara ganska självgående och ha en god motivation. Du får praktisera hos en noga utvald handledare och du är på dennes restaurang 3 dagar i veckan. De övriga 2 dagarna är du på skolan och läser de gymnasiegemensamma kurserna. Du kan välja lärlingsutbildning år 1 eller 2. År 3 går alla elever inom kök och servering över till lärlingsutbildning då minst halva utbildningstiden genomförs på en restaurang. Som lärling kan du söka ett extra CSN-bidrag, lärlingsersättning.

För att bli lärling måste du vara behörig att söka yrkesgymnasium. Om du väljer Kök - lärling kan det bli svårt att samtidigt hinna läsa för högskolebehörighet. Poängplaner för utbildningen finns som pdf till höger.

Ladda ner poängplan för Kök och servering lärling - start 2017

Ladda ner poängplan för Kök och servering lärling - start 2016

Ladda ner poängplan för Kök och servering lärling - start 2015

Dela: